Φαράγγι του Δημοσάρη

Το φαράγγι του Δημοσάρη.

Στο όρος Όχη, στη νότια Εύβοια, το φαράγγι του Δημοσάρη ξεκινά σε υψόμετρο 1386 μέτρων και καταλήγει στην πλευρά του Αιγαίου πελάγους, στην παραλία του Καλλιανού. 

Αν όχι η ομορφότερη, τότε σίγουρα μία από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα. 

Έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και χωρίζεται σε δύο μέρη. Κάπου στη μέση του φαραγγιού βρίσκεται το χωριό Λενοσαίοι.

Πάνω από το χωριό το φαράγγι είναι δύσβατο με άγριο και απότομο μονοπάτι, λιθόστρωτο σε κάποια σημεία. 

Κάτω από το χωριό και μέχρι την κατάληξή του στη θάλασσα, το φαράγγι θυμίζει περισσότερο κοιλάδα και προχωρά παράλληλα με το ποτάμι. 

Το φαράγγι καταλήγει στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Καλλιανού. 

Μάλιστα λέγεται πως στο φαράγγι προς την περιοχή Καλλιανού υπήρχαν μεταλλωρυχεία κατά την αρχαϊκή και κλασσική περίοδο, καθώς σκουριές έχουν βρεθεί τόσο στην παραλία όσο και στο νοτιότερο κομμάτι του φαραγγιού.

Θα δείτε βέβαια και με τα μάτια σας την πολύ παλιά ιστορία του φαραγγιού από τα δρακόσπιτα μέχρι τα μεσαιωνικά καλντερίμια και τα απολιθώματα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του. 
Πλήθος καταπράσινων θάμνων και δέντρων με κυρίαρχα τις καστανιές και τα πλατάνια, ποικιλία πτηνών με μπούφους, φιδαετούς, γερακίνες, αηδόνια αλλά και άλλα πολλά είδη ζώων θα σας συναρπάσουν.

Το φαράγγι αυτό, ένας από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας, ενδείκνυται για φυσιολάτρες και ανθρώπους παθιασμένους με τη φωτογραφία αφού μιλάμε για συνεχώς εναλλασσόμενες εικόνες, χρώματα και αρώματα Ελλάδας. 

Τρεχούμενα νερά, καταρράκτες, ποτάμια, άπειρα ζώα, δέντρα και λουλούδια παντού.

Μην το χάσετε! Το φαράγγι είναι βατό και έχει σήμανση, αλλά βέβαια δεν είναι για άπειρους περιπατητές και γι’ αυτό προτείνεται σαν ημερήσια εκδρομή ή και διήμερη με διανυκτέρευση στο υπάρχον καταφύγιο.

https://visitevia.com

Φωτογραφίες από

https://gr.pinterest.com


(Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)










Βίντεο στο Youtube από
Explore Greece DMC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου